Nuffnang Ads

Thursday, December 17, 2009

mr crocodile...

post akim n sally (ala sopannye sally,i like...he3)

fuyoooo,akim n dyla so hot...hihi...


fuh,maka tamatlah hikayat p&p ntuk sesi julai 2009...penat btol along tahun,tapi seronok cz dapat wat banyak benda yg along x penah wat...best gile...
mm,so dapatla along update lebih sket bulan ni...beside next week nak round malaysia ngan beluved wife sempena countdown for our 1st anniversary on 25th disember 2009...hehe...mm,nak cite ape ek??...aha,along ade 1 topic yg leh kite bincangkan sesama...lately,banyak cite yg mengaitkan akim ngan beberapa orang wanita...so,ade la somebody yg kata akim ni player,but it's ok...everybody got their right to say whatever they want to say...
apepun,pada pendapat along sebagai abang yg membesar bersama dumex bersama angah,akim n arif,akim is a boy yg setia pada yg satu...akim penah cite ngan along yg die penah frust ngan sorang gurl ni...mase tu kalo x silap akim skolah menengah,tapi tak ingat tingkatan berapa...betapa hancurnye hati die bile gurl tu kantoi kluar ngan boy lain...kesian gak akim mase tu cz he seemz really moody...
so,the conclusion is akim ni pada firasat along sorang yg frust menonggeng kalo gurl yg betol2 die sayang tak honest ngan die...akim jenis yg stick to one n not a player...but akim ade satu karakter yg wat sapepun hatta makcik-makcik pun suke ngan telatah die...along xleh nak discribe cz very subjektif n hanya bleh diterangkan oleh sape2 yang suke ngan akim...
so,leh x bagitau along,ape yg korang sume suke pasal akim ni?...tang mane kt akim ni yg tomei ek?...he3...sms komen anda dan hantarkan ke 32999...hahaha...xdela,xyah hantar sms,just komen je kt this post...free of charge...sori,along gurau je...

57 comments:

  1. akim..ktew skew tgk matenyew..blh cair wooo..msew akim nyanyi lgu im yours ngn larut tuu..matew dia..mgancam!!..bg along..cbew tanye akim..antra gurlz yg prnh digosipkn ngn akim..sapew yg plg akim sukew?..

    ReplyDelete
  2. kak nano suka tgk mata n mulut dia yg tomei 2 ha3 sj suka2 tp xlah smpai jatuh cinta kat ak3m ,kak nano anggap dia mcm adik kak nano sendiri jer,anyway karektor dia yag wat ramai org suka kat dia

    ReplyDelete
  3. alamak along....buruk beno g tepek gambo kitew yg tuh...

    wht so special about akim??? byk..hehehhehhee...klau x xkan laaa ramai yg suka n giler dak kentang sowang neh..

    sume ahkak2 GAFIM yg penah kenal dak neh..n sume yg penah jumpe ngn dak neh akn ckp yg akim ade persona yg kita senirik x leh nak explain...tp kenali lah dulu budak yg bernama AFIQ HAKIM AHMAD neh..baru laaa leh kutuk...mebe akim mewarisi perangai ayah kot (bkn tang boye uh)..tp cara ckp, n berborak wat org sentiasa nak dgr jek apa yg ayah ckp...

    lau nak list amenda yg aiiiloike about dak kentang sowang neh...diew comel, klaka, ckp ske ht diew jek..hormat org tua..yg kakak2 GAFIM diew mmg diew bantai pelok sajok..da mmg cam kakak diew kans..peramah, sentiasa pamirkan senyumang yg menawang wpon kita tau diew penat..tp sedaya buleh dia akan entertain peminat diew sbb tu yg paling dia suka..wat ht peminat terhibur..

    byk lg nak ckp neh..tp da ke mana pg idea ku...tp sume org tau..akim mmg mudah meshrew ngn sume org..but i know...diew mmg setia..coz capri mmg sorg yg setia...hahahhahahhaa

    ReplyDelete
  4. tataw nk ckp ape.....
    tapi aura akim lagi hebat drpd aura mawi la...
    sbb aura akim berjaya membuatkan iols join FC dan membuat segala2nya utk pertama kali....
    huhu..

    ReplyDelete
  5. wahhh.... gambo kak sally....... kat umah ai... hahaha......

    along nak gambo yg mase bbQ kupang kat skudai tu..... buleh?

    huhu.......

    ReplyDelete
  6. wheee* - in mood happy!

    kalo ckp sal akim, agak2 nyew x tsenarai kott apew yg mmbuatkn org trtarik kt diew...

    ye lahh, cm along ckp tadik, mende niew mmg sgt subjektip..

    so overall, aan nmpk prangai diew yg sgt pndai bgaul dan mgambil hati org tuh yg mmbuatkn org trtarik kt diew kott..lagi2 akim nih sntiasa nmpk ceria gmbira gtuu! means x sombong laa..

    so, slagi diew mcm tuu, insya-Allah pminat xkn larik! btmbah2 lagik adew laa kott..
    okayy, pnjg laks bebel,dah laa tuh..wakakak!

    ReplyDelete
  7. salam along!


    apa yg kte ske psl abg akim?


    urm, ntahlah...mgkin sore dye n prangai dye yg happy go lucky kot...

    kalo bab muke dye, ske gigi n mate dye.... sbb gigi dye cantek tersusun rapi! huhu.. kalo mate, sbb mate dye yg sepet tu m'buatkan kte tpesona.. hahaha!!! n lgy satu snyuman dye... trutame snyuman dye yg senget tuh! hahaha... boley wat org giler bayang!


    ok lah along... tu lah yg mbuatkan kte ske kat akim...

    ReplyDelete
  8. style rambut akim.. perghh mantopp!! hehe :PP

    ReplyDelete
  9. saye suke akim punye senyuman..
    maniss je...
    suke tgk rambut baru akim..
    suke tgk care die layan org..
    mate die kalo pandang orang mmg dalamm..
    huhu..
    then birthday die dkt dgn saye..
    eheee..
    saye 22 Jan 1991..

    ReplyDelete
  10. suka akim secara tiba-tiba masa lagu siti and terus sampai sekarang. akak peminat golongan 40 an so tak kisah dia dgn mana mana girl just don't over do it. akim ni akak suka macam kes farah dan adam dulu,walaupun farah dikaitkan dgn ramai lelaki akak rasa farah cute sangat. begitu juga akak rasa dgn akim sekarang. gambar dia dan stacy cute sangat walau terlebih sudah.

    ReplyDelete
  11. salam along..

    erm..tasya ske ngn snyuman akim n karektor dia yg owez hapi go lucky..akim pun friendly owg nye..so x hairan la klu dia da bnyk pminat kn..hehe..


    tu la yg m'buatkn tasya ske akim..hehe..n hope leh jmpa akim 1 day..=)

    ReplyDelete
  12. Nabilla Ain EllyanieDecember 18, 2009 at 1:33 AM

    hye along, well akim is a nice boy i thought..
    at da 1st time tgk akim ni mcm xley nak maju jewk time lam AF dlu.. finally, he got what he want.. ahaha.. i like.. gilew2 like.. hard fan la katekan.. cume, if die wat style wmbot die y lame more cute la than skang.. skang nmpk mcm rocikstar.. hehe!! neway, go akim!! sucsess salu..

    ReplyDelete
  13. hello (:
    nk jugak cakap ape yang menarik sangat si akim nihh HEHE*
    okeyy .semenanye drpd first suka mse ygg dye audition af7 .
    comel gila dye maen ngan camera :D
    then ,suara serak tuhhh ,OMG !lagiyklah comel :PpPp
    last but not least ,senyuman tuhh haa ape lagiyk kan pastuhh mulut manis jew (;

    OHH AKIM MEMANG SOMEL ^__^

    jealous gila dgn gambar kedua tuhh =.=

    ReplyDelete
  14. aku suker akim sebab perangai dia dan aku lebih kurang jer...tp aku tak fikir dier 'bujang senang' cuma dier terlebih peramah jer..

    ReplyDelete
  15. Akim cute kt mte..mk kte ckp..tp kte ckp..sgala2nye cute kt akim..character,rpe..akim encem...

    ReplyDelete
  16. Akim ada aura tersendiri (kenapa saya suka kat die...emm susah nak explain, macam along kata benda ni subjektif...) ..kalau nak tahu .peminat facebooknya dah mencecah 9543 orang!!
    Orang "Capricorn" memang akan setia pada satu...macam saya...he he..

    ReplyDelete
  17. Easter suka dgn Akim bab2 when Akim nyanyi sambil main guitar....Best sangat2...~_~

    ReplyDelete
  18. Akim ader aura yg bole buat org suka dia....Xsemua artis baru ader luck...So dia ni very lucky....Dlm Af7 2 jer yg mcm tu....Sorang lg tu ermmm tggu la single dia kluar hehe

    ReplyDelete
  19. salam along.. 1stly, nk wish advance happy anniversary.. semoga berbahagia hingga akhir hayat.. :D kim salam kak long ye..

    mm psl akim.. apa yg iols suke pasal akim? hehe.. soklan bonus sbnrnye ni.. ermmm.. for me.. X KENAL MAKA X CINTA.. hehe.. not in a word of saying that 'cinta'kan akim tp.. u'll know akim when u knew him.. ;)

    ReplyDelete
  20. akim comey..
    rmbut dye skang da pnjg la..
    xbpe nk comey..
    along soh la akim gunting rmbut..
    n rmbut pacak2 2 xbpe sesuai r ngn dye..soyh dye wat rmbut cm dlm af dlu..

    ReplyDelete
  21. wah bnyknya comment. br perasan along dah update blog. apa ye yg iolss suka pasal akim. kebnykannya ckp pasal rupa. iolss mula2 xpndg budak Afiq Hakim Ahmad nie. just layan af jew. xnampak apa pun istimewa dia. start suka akim pun lmbt dah konsert 8. suka time dia jd soltan. time tue terkejut sgt2 akim blh buat sebaik tue time konsert. wah teruja gilew time tue tengok dia menari, menyanyi n ada part berlakon sikit2. kagum sgt time tue. start dr situ brlah nak cr blog kew, website akim kew apa jewlah berkaitan akim. lelama kenal akim br tau dia mcm mana. tambah pulak dng family akim, ayah, ibu, along & kak long, angah & husband,adik layan iolss mcm family rasa terharu sgt2.

    ReplyDelete
  22. eiya ske bile akim senyum,,comel sgt..
    something eiya nak puji pasal akim,,
    akim nampk macho sgt mse tranformasi dlm AF dlu..
    so,klw boleh eiya nk akim transform cm dlu leh?

    ReplyDelete
  23. Happy Anniversary ..doa semuga timang anak next year!!

    Me too ..(umur??..ehem ehem...)minat sgt kat Akim..ringtone pun lagu bengang..he..he..Akim is special in his own way..susah nak describe..kdg2 malu sendiri..download semua gambar Akim..semua video Akim..collections!!!

    Tak penah minat artis lain mcm minat kat Akim...he's the only one..Semuga Akim dapat jodoh yang sesuai dan memahami..

    Tak semua Capricorn setia pada yang satu..so Akim ..watch-out..hati-hati..

    Hope Akim Capai cita-cita semasa peluang ada..ketepikan cinta seketika..

    ..nak tgk Akim terus berjaya..support Akim always..the best of luck to Akim!!!

    ReplyDelete
  24. along..org under CAPRI ni byk cerita sbnrnya..mmg peramah n happy go lucky and ada masa selamba n sedikit degil...itu dpt dilihat dlm diri AKIM juga...bila tgok attitude/gelagat dia n dia punya TRNSFORMASI..org2 yg under same CAPRI jer yg akan tersenyum & faham....along kena betul2 bimbing dia jgn sampai terbabas..tapi saya rasa AKIM ni kalau di"campak" kemana2 pun dia bole survive n selamat...THAT'S THE BEST ABOUT WHO IS UNDER CAPRI SIGN...

    ReplyDelete
  25. happy anniversary along & wife...muga cepat dpt cahaya mata ya dan akim dpt anak saudara hihi..
    apa yg buat suka kat akim maybe akim ada aura kot..suka je tgk dia,dan dia berbakat.hope akim jd mcm dato siti..penyanyi no.1 malaysia..

    ReplyDelete
  26. mke akim cm baby...
    2 y cute..
    huhu..
    along, nk tnye soalan bongok cket ley x??
    cner eja nk woosha akim??
    bhaha

    ReplyDelete
  27. i liked akim since the first week lg. i know, x ramai yg ckp cmni kn? tp, masa mula2 tgk dia masa 1st week tu, dah rasa mcm, mamat ni ada talent! dan dia boleh pergi jauh. start dari tu, mula la sokong. *dari belakang je. sbb rasa umur ni kurang sesuai pulak nak join gafim kan.. tp, tiap2 minggu pegi konsert lepas tu semata2 nak menilai suara akim secara live. dah lama tu.. mula laa join gath gafim dan makin lama, jd makin rapat dgn family gafim dan family akim. mcm kita ni ONE BIG HAPPY FAMILY. :D

    ReplyDelete
  28. minat akim from 1st consert..suara n gaya menghiburkan..tgk diari AF7 suka dgn gelagat akim..tak hipokrit..keluarga Am juga turut membantu akim ramai peminat..ibu & ayah akim sgt2 sporting..peramah tak sombong..harap GAFIM juga seiring dgn sikap seperti keluarga akim....layan peminat akim sama rata dan penuh berhemah..JUAN pun ok..keep it up!!

    ReplyDelete
  29. happy anniversary,long..

    I like akim 1stly cos of his husky yet 'sgt merdu' tone, mesmerizing naturally melodious voice either while singing or speak.. n vocal range that it high enuff as one good singer should reach.. Then the rebellious yet lustrous attitude on stage he kept showing towards the end of AF, till now.

    Everytime I try to convince myself that he's not that handsome.. But failed, infact found him getting more gorgeous..

    He's simply an attractive teen from head to toe.. n delivering attractive things as well..

    Playboy? or loyal? Why should i care? He shouldnt easily committing himself to any woman, that's one for sure..

    ReplyDelete
  30. Ngapa along Akim letak tajuk 'Mr. Crocodile' utk post ni? Tukar le along Akim. Cukup le media2 state 'player' ke apa2 benda tu ntah...Kita ckap yg baik2 je ye...Kak Su tak stuju sgt lah statement2 tu semua. Hanya kerana Akim punya ramai pminat prempuan lpas tu sesiapa yg rapat dgnnya mula lah unsur negatif dilemparkan. Rasanya bukan Akim sorang sbagai pndatang baru yg punya pminat sbegini kan? Akim is still young, baru 18 yrs, tak logik langsung statement 'player' diberi kpdnya.

    But anyway, I'm as Akim's fan not only me, my kids & husband mmg suka pd Akim. Sejak belum starts konset AF7 lagi, masa lihat paparan audition AF7. U know Y? Keceriannya yg utama, gelagat2 kelakar yg ditunjukkannya walaupun dlm tarian time audition tu & innocent looks Akim has masa tu, apatah lagi mendengar suaranya masa menyanyi di semua minggu konset AF7.

    Buat Akim, walau apapun cakap2 jadikan ianya satu panduan & dorongan dlm meningkatkan lagi karier seni & menjadi anak seni yg berkualiti & beretika tinggi.

    Along Akim...happy 1st anniversary to u & wife ye..

    ReplyDelete
  31. akim ne cam rupa kawan saya. tapi skang kami x rapat cam duluu. so thts y i like akim so fucking damn much coz he reminds me dgn my fren tue. sebijikkk gileww~ akim suka main gitar,my fren pun suka. muka pun serupa abesss. n the most important is akim loves jason mraz,he's too :] i heart akim. hehe:P

    ReplyDelete
  32. Salam,,

    K/siti suka akim like this :-
    1. Happy go lucky
    2. Pandai mengayat cam kata "yoo.. kak
    Ning" dan kelakar. Tu yang special tentang
    Akim cam masa kat AF7 dulu tu.
    3. Selamba dan jujur.
    4. Ada bakat dan x peduli orang nak kata
    tentang diri Akim. Cam berani la kan.
    5. Tentang setia tu x leh cakap sebab kadang2
    dalam bercinta boleh setia sampai sepuluh
    tahun tapi bila dah kahwin x sampai
    beberapa tahun dah berkubur.

    Pokoknya k/siti nak Akim berjaya dalam hidup dan jadi lelaki yang betul2 matang dalam hidup. Good luck dunia dan akhirat.

    ReplyDelete
  33. ni le first time join fans sepanjang AF dibuat.time mawi dlu pn ahkak xpnh minat bagai.pe yang menarik ye...

    1-CUKUP PAKEJ(RUPA,SUARA & TALENT)
    2-MUDA BELIA(OF COZ LA AHKAK MINAT YG BUJANG HEHEHE)
    3-CHARACTER KAT AF7.MAKIN NK FINAL MAKIN BYK IMPROVEMENT
    4-& PALING PENTING PRINCIPLE BTL2 TELAH MENTRANSFORMASIKAN DIA...

    ReplyDelete
  34. erm..
    xtau nape suke..dh dr hati..nk wat cmne..
    xley ckp byk knape suke akim sbab..
    kite xknal ag akim..hehe..tp dr pe yg along ckp..akim stie pd yg satu..tu bgos..hehe..ingin skali ade tman yg cmtu..bru ssh nnk kcewa..hehe..
    wslm..

    ReplyDelete
  35. i'm juz a fan...
    aku bleh minat akim coz dia punya attitude...
    very honest, x hipokrit...
    tu ja aku mintak, hope akim always being himself...

    ReplyDelete
  36. Ewah2..!bkn capric0n jerk ek..pisces p0wn t0w..kte ad sme gmba akim,vide0,lagu..n whateve b0ut akim kte ad...cmt kte lgu akim..blek kte pn0h gmba akim..kte bt cm 2 sb..ap je yg kte wt kte ase cm akim ng0k kte jerk..best t0w..try r..

    ReplyDelete
  37. akim best bl nyanyi smbl petik gitar..
    sore serak2 basah lg garau2 manja..
    nmpk caring sgt bl ada gulz friend..
    nmpk matang dgn body yg ada skrg..macho beb!
    (kurus x ensem)
    hrp maintain dgn yg ada skrg...malah tingkatkan
    prestasi dlm bidang seni ini...kami 1 famili doakan yg terbaik utk AKIM...

    ReplyDelete
  38. bestnye...nak gak peluk akim...
    huhu...ble la dpt jumpe akim ye..
    hurmmm...teringin sgt nak jumpe akim...
    gudluck akim for AJL...wat yg terbaik...
    hope akim de wat kejutan time akim perform tu tok kteorg peminat setie akim nie..=p

    ReplyDelete
  39. mase nak balik ke kl dari jb ikut highway dah nak dekat R & R Machap (masa cuti krismas)tiba-tiba ternampak signboard warna hijau "generasi hebat" ada gambar budak cina, lepas tu beberapa km lagi ada pulak gambar hafiz..isk - isk hati dah berdebar-debar ..jeng-jeng beberapa km lagi ada gambar besar aril dan akim...bestnya...lupa pulak nak ambil gambar....

    tentang akim ni, kalau buka paper mesti tercari=cari kalau ada berita tentang akim...he he ...

    mula suka akim sejak af7 minggu pertama, mula pandai afundi pun pada af7....tak pernah afundi sebelum ni...akim ni ada aura tersendiri...

    ReplyDelete
  40. akim...die xcm laki len lah sb kte thu..kte mnt sgt2 tgk die msa first time msk af 7..akim ada cre tsendiri cmne nk wat diri die tbaik..so,papepun owg ckp sal akim..biakn je...sb smu owg sme..bek laki or pmpuan..gudluck n alwys remember pada owg yg care u..sb dndere yg slalu understnd u kim..

    ReplyDelete
  41. nk cter psl akim..
    die mmg msre ngn s'spe pn x kre tue or mde...
    lg la..
    klo f.c dier..
    mcm kk sally...
    huhu..jgn marah

    ReplyDelete
  42. i ske ngan prangai gler2 akim..
    msa tgok dlm diari af comey gilerr..
    haha

    ReplyDelete
  43. terpesona ku melihatmu..hahaha. suka tgk akim mase since tirai AF7 lagi. walaupun kehensemannya x terserlah(bak kata along) tp mase tu cuma terpesona dgn suara husky akim jek. for those yg x kenal akim jgn cepat judge yg bukan2 ttg akim. he's not like dat. akim mmg seorang yg peramah n melayan baik semua peminat seperti family die sendiri. whatever it is, i will always support akim. chaiyok! chaiyok!

    ReplyDelete
  44. besnye klau pat jmpe akim ni..klu la pat jmpe dy lu..ssah nk cri yg setia ni..hope akim leh jd fren peeqa k..

    ReplyDelete
  45. no comment..manusia biasa jer akim 2 mungkin dia da talent..sye pandang kt talent die..leh pegi lebih jauh..

    ReplyDelete
  46. muka akim skunk ngan dulu lain la...huhu
    http://fadzilzalee.blogspot.com

    ReplyDelete
  47. cik wandi frm SG kirim salam. selamat berkenalan...kita ke rumah akim semalam....kita akan sama2 menonton persembahan akim esok....salam dari cik wandi,cik asni dan saya anak saudara cik wandi...

    ReplyDelete
  48. akim ade talent,rupe &suare yg sdp!!!
    yg plg wt sy t'tarik,sbb prangai childish die&nmpk ramah dgn sume org...minat sngt2 kt akim...

    ReplyDelete
  49. style rambut akim mmg gempak...
    stylish gilerr....

    ReplyDelete
  50. akim mmg cute tatau laa kat mne but he is very special

    ReplyDelete
  51. akim nii die tomei !!!

    ReplyDelete
  52. mesti laa akim hehe..

    ReplyDelete
  53. korang rse antara akim n aril mne lgi cute/encem..

    ReplyDelete
  54. about akim??
    hmm,bgew qeela dyew cute when he CMILE!!
    haha..
    cukewp ngok gygy dyew..
    haha..
    firt mynzt dyew mcew dyew dpt mcox af7 tyme uwp..
    dtg uma..
    bwu ngon tytow..
    hahah..
    n cmpey ckunk..
    lurve u la akim..
    t lau nx cry wife , tgox2 r tat cny..
    haha..
    juz kidding..
    q3ela bwu ffteen r taon nyh..
    hope ctu ary t , nx cgt jumper n kua nan akim..
    haha..
    prasan plak..
    nway , lurve u soo muucchh akim..
    to aqq long ,
    may best in your work..
    hahah..
    AAAKKKIIMMM!!!!!
    I , LURVE YOU !!!
    mynat glew dyon r kt u..
    heheh...
    eyh , lau qeela tulis apew peeling qeela bout akim , cmpey cox x bez !!!
    heheh..
    bye n good wishes....
    mmmmuuuuuaaaahhhh...

    ReplyDelete
  55. akim sempoi gileerrr

    ReplyDelete
  56. hi akim ur very hensome i luv u

    ReplyDelete
  57. aqqih weh lebeh machoAugust 17, 2010 at 3:44 AM

    akim n dyla n sally ada tu cousin akim ke

    ReplyDelete