Nuffnang Ads

Thursday, April 15, 2010

showcase akim...

Salam and hye to gafimmers...mm,first of all ALONG nak tanye pendapat gafimmers about VC inilah cinta?..best tak?...he3...semua ada pendapat masing-masing...but truly,VC tu sangat menghiburkan dan unsur humor serta latar belakang yang meriah menghidupkan penyampaian setiap bait dalam lirik "inilah cinta"...syabas kepada krew yang terlibat dalam pembikinan VC tu...

Seperti yang kita ketahui,show case akim akan diadakan pada 16 mei 2010, 9.00-10.00 malam di Dewan Sri Putra Bukit Jalil...akim akan menghiburkan kita dengan menifestasi lagu-lagu antaranya "bengang","inilah cinta" ditambah dengan dua lagi lagu baru cetusan idealistiknya yang bertajuk "sumpah" dan "janji"...ALONG dah pun dengar demo kedua-dua lagu yang telah siap,but hasilnya sangat mengujakan walaupun belum diadaptasi dengan olahan muzik yang sebenar...kedua-dua lagu tersebut mesra pendengar dan liriknya mesra penonton...secara peribadi,lagu tersebut sesuai diputarkan berulang kali untuk hiburan halwa telinga...

Menurut akim,dia kini dalam usaha melengkapkan lagi senarai lagu ciptaannya dan tumpuannya sekarang adalah dalam penerbitan album sulungnya yang dijangka akan menemui peminat dalam tahun 2010 ini...sama-sama kita doakan kejayaan penghasilan album tersebut..Go potato boy...

34 comments:

  1. salam ,na tnye ,mane na dpt tiket showcase tu ?

    ReplyDelete
  2. akim.... happy go lucky k.... but anyway,sy tetap cyg akim... sy laaa pemiant 6ber 1 akim....hahahha.... akim,ble kte nk chat ag ek??? sy rndu r at akim... sy ske lgu inilah cinte... smpai sy pkai caleringtom=ne lgu 2... sy pkai 2 caleringtone... 1 lgu bengang.. ag 1 lgu inilah cinte... ary 2 sy tgk vc inilah cinte... best r vc 2... cngt mnghiburkn... tomey la akim........ love so much k akim......

    ReplyDelete
  3. inilah cinta VC..da true akim..hehhehhehehe..suka sgt2 along..can't wait to listen to SUMPAH n JANJI..yeap...me penah dgr n me very like both of d songs..but that before da music arrangement..hope sgt2 akim will released his album..by this year..go go dak kentang..u're the best..

    ReplyDelete
  4. syke snht ngn vc akim..yhe true akim is there..cute..!!..jln cte ryg mnrik sesngt..x bosan nk tngk..can't wait for JANJI & SUMPAH!!..

    GO! POTATO BOY!

    ReplyDelete
  5. video klip inilah cinta sgt mnghiburkan. alhmdlillah dpt jg akim vc yg baik, finally :) wah.. x sabar nk dgr2 lagu tu. blum pnah dgr lg, hopefully mmg best.. :)

    farina, showcase tu free je.. datang serbu ramai2, hehe

    ReplyDelete
  6. VC inilah cinta .. sangat menghiburkan .. high quality picture, scenery yg menarik, jln cerita mcm drama korea ditambah dengan AKIM yang sangat cute ... dah tengok berpuluh kali .. masih boleh gelak tengak budak cute tergagap2

    jlan cerita nie boleh buat dramalah .. suggest lah kat ASTRO buat drama INILAH CINTA .. AKIM pelakon utama mmesti best giler

    ReplyDelete
  7. Dear ALONG postlah demo lagu sumpah & janji kat blog .. so that masa 16 May, lagu tu dah mesra dengan telinga all peminat AKIM ... boleh nyanyi sama-sama

    Gud luck to AKIM dalam pembikinan album ... mesti buat the best ok potato boy

    um ah um saya suka awak !!! hi hi hi

    ReplyDelete
  8. best gle... and smart lah lagu & VC dye...

    ReplyDelete
  9. vc akim mmg best..akim lg la best..hehe

    good luck untuk showcase 16 Mei nt..

    ReplyDelete
  10. vc inilah cinta best sngat...
    xda tandingan lah...
    mg best...
    xpecially yg first n d last....

    ReplyDelete
  11. akem nk wat album? yess!!! finally!!! cant wait..mini album pun xpe..

    ~~zaza~~

    ReplyDelete
  12. Wahh!!!!!!!!!!!!!! Chayookk!!!!!!!!!!chaayyookkk!!!!!!!!!!! caye lah dak akim@kentang ni..hihihiii...tu la pasal suke je tgk VC tu...cute sgt...akim..akimm...mmg SMART..KREATIF...CUTE...ENSEM...BAIK...PERIANG...PENYAYANG...Sume ade laa..hihihiii ;) arap dpt join..nnti nk cntact2 la geng2 ORG KUAT GAFIRMMER..Hihihiihii....2nd time nk try join even yg 1st bg i...;( (ZOO NEGARA)kak deyla taw...

    ReplyDelete
  13. Hi Akim :)
    just wanna say well done for the vid
    *Inilah cintaku*
    P/s : ske sume about the vid..and part akim
    ckp "saya suke awk" time last2 tu mmg
    xleh tahan tol ;D !keep up the good work
    Akim ;)

    **From:Alia92 ;)**

    ReplyDelete
  14. kte x saba nk tggu album sulung akim..... waaaaa...
    cpt la siap sumenye...heeee..
    x saba gak nk g showcase tu... hope akim deliver the best k!! heeeeee... ngeeeeeee...

    ReplyDelete
  15. SAalm...I on behalf of my daughter Aleeya(2years ++)She likes n love Akim very much....
    Setiap hari mesti kena cari Akim Dalam tv AStro...Kalu Akim x der kami kata Akim Balik Kampung.Aleeya akan menyanyi dgn sepenuh hati kalu nyanyi lagu bengang...I as her mother terkejut coz bnyk perkataan yg dia boler sebut dlm lagu "Bengang".Peliknya kenaper Akim bukan artist2 yg lain n most important part dia boler kenal maner Akim dalam tv or poster2 yg ader pic Akim...Best of Luck Akim!!!

    ReplyDelete
  16. AKIM..hope "SUCCESS" always beside u...grab it n dont ever loose it because it almost come true...BE THE BEST AMONG THE REST MY CAPRI MAN....from :~~~shei~~~~

    ReplyDelete
  17. to:akim...

    vc bez/cute sgt...
    ske time part"sye ske awk"...
    x leh thn tol...
    go akim!!!
    aja aja fighting!!!

    ReplyDelete
  18. x sabar nak dengar lagu sumpah @ janji...

    ReplyDelete
  19. AKIM kita tgok MODEL dalamVC inilah CINTA, macam aishah lah COMEL,CIUT,CANTIK,n KECIL MOLEK ILIKE.

    ReplyDelete
  20. VC inilah cinta mmg best..menghiburkan...b'tmbh kiut akem kat VC tu...

    ReplyDelete
  21. AKIM BETUL KE KAMU BECINTA DNG STACY N BETUL KE AISYAH BECINTA DNG ALIF AZIZ?VC INILAH CINTA KAMI SUKA(TERBAIK WOOOO>

    ReplyDelete
  22. go go dak kentang!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  23. i akn support u akim......eventhought people saying a bad things 2 u...i'll support u akim.... next month i g concert cornetto akim!!!! with my bf.....

    ReplyDelete
  24. akim...i mmg minat gle2 kt u!! smpai bf i x ske kt u.....but,i dont care!!! i ttp support u akim...

    ReplyDelete
  25. kiYut nYer VC inilah cinta tuu..~
    reminds me t0 JeremY lam citer You're beautiful~
    memg bezz laa...sgaT2!!
    pasni h0pe truskan buat lgu yg cute n happening yerk~
    cute p0tato fighing!!

    p/s: bear c0klat bsar tu sesuai sgat2 dgan lgu inilah cinta~

    ReplyDelete
  26. wah akan ku tunggu album akim kuar nanti...

    ReplyDelete
  27. kelakar aku dng murai kta lgu sumpah n janji akim buat khas tuk stacy,rupa2 nya untuk GF akim lagi stu kelakar aishkim seboleh2 nak aishah n akim bertemu jodoh.Lawak Betul LAH Kamu Semua.

    ReplyDelete
  28. NURUL 'ATIKAH BT IBRAHIMJune 10, 2010 at 9:23 AM

    akim punya lagu sumpah mmang best
    x jemu ku mendengar suar mu yang merdu itu
    muahh....

    ReplyDelete
  29. NURUL 'ATIKAH BT IBRAHIMJune 10, 2010 at 9:38 AM

    akim macam mana nak jadi gafimmers akim
    saya nak jadi jugak

    ReplyDelete
  30. ramai nye supporter akim ye (:
    akim..do ur best in ur carier .
    appreciate ur supporter as well .
    td jumpe akim mse kje .kat shell pD mmg bwt tersenyum .hee ~
    gdluck akimm ......

    ReplyDelete
  31. ohh ya akimm ..
    nmpk shy shy cat td :D
    joking ok .
    just nk drop , akim ad suara yg best oke..
    nanti dtg pD lg .mndi laut k .
    akimm ~!

    ReplyDelete
  32. akim nk tanye mane boleh dapat ticket showcase akim?

    ReplyDelete
  33. salam...ak3m best ar..akimpnya VC inilah cinta...lagu sumpah n lagu janji bla plak nak wat VC dia.....???

    ReplyDelete